A villányi Abbey Road cuvée 2015


Cult of Wine Villány - A villányi Abbey Road (bordeaux-i házasítás, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot) A boros címke a klasszikus 1969-ben megalkotott Beatles album lemezborítójára utal és tiszteleg 50. évfordulója előtt.. Az album mind zeneileg, mind lemezborítóban ikonikussá vált ebben a fél évszázadban… Az Abbey Road nevet az utcáról kapta, ahol az Abbey Road Stúdió is található (Abbey jelentés magyarul: kolostor, apátság). A stúdióban számos legendás lemez készült, többek között olyan klasszikus Pink Floyd alkotások, mint a Dark side of the Moon és Wish You Were Here. A “gyalogátkelős” kép, mikor a 4 beattle átmegy az úton, megmagyarázhatatlanul nagy hatással volt az emberek többségére. Minden mítosz, összeesküvés-elmélet, háttér információ megtalálható az alábbi linken: https://www.blackbirds.hu/beatles-aktak-blog A címke természetesen tiszteleg a The Beatles munkássága felé, de sokkal nagyobb fontosságú az hogy higgyünk magunkban és a társainkban. Higgyünk abban, hogy ezek a csodák a mi utcánkban is megtörténnek, csak észre kell venni! Harmadrészben a bor nem akar több lenni, mint egy falusias birtokbor. Villányi borvidék Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot cuvée Védett eredetű száraz Classicus vörösbor Alk.: 13,5%vol Tartalom: 0,75 liter Magyar termék Szulfitot tartalmaz!


2590Ft 

Tudj meg többet


A Cult of Wine Villány Művészpince megint nagyot gondolt Villányban. 

Először is egy klasszikus bordói házasítást - sok Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc társaságában, majd tett hozzá egy cseppnyi Merlot a gyümölcsösebb, meggybefőtes íz és illatvilágért, de vigyázva arra, hogy a test, a gerinc megmaradjon. Ennek tükrében született meg a tökéletes komplexitást és ennek a kettősségnek a játéka alkotja meg az igazi gasztrobor jellegét.
2015-ös szüretelés
Intenzív illatvilága, azonnal utal a nagyharsányi és kisharsányi termőhelyekre. A másodlagos ízjegyeket megfigyelve, a meggyes ízek mellett felfedezhetőek a szeder, az áfonya,valamint egy kevés keleti fűszerecske is megjelenül. Igazi villányi, kóstolva finom savkészlettel találkozunk, tanninszerkezete karakteres, de nem túlzó. Szerkezete inkább feszes, teste közepes, a bor dekantálás nélül is fogyasztható.